Angelek
PostWysłany: Pon 14:32, 05 Mar 2007 
PostTemat postu:
Ja dodaję jeszcze fasolę czerwoną konserwową. Very Happy
Tirs_a
PostWysłany: Sob 0:57, 03 Mar 2007 
PostTemat postu: Gulasz rybny
•20 dag filetów z ryby (dorsz, grenadier, mintaj….do wyboru)
•1 papryka czerwona
•1 papryka zielona
•2 dojrzałe pomidory bez skóry (niekoniecznie)
•cebula
•1-2 kostki bulionu (najlepiej rybny)
•przecier pomidorowy
•3 małe ogórki konserwowe
•1/3 puszki kukurydzy
•przyprawa do ryb
•gęsta śmietana
•sól, pieprz, olej

Pokroić filety na małe kawałeczki, przyprawić je i podsmażyć na gorącym oleju. Wrzucić do garnka. Zalać gorącym bulionem (1/2 litra) i gotować.
Pokroić wszystkie warzywa w niezbyt drobną kosteczkę (pół x pół cm). Połowę papryki czerwonej i zielonej, pomidory i cebulę podsmażyć przez 1 minutę na gorącym tłuszczu. Wrzucić do garnka z rybą, gdy ta będzie już miękka. Dodać też mały przecier pomidorowy, sól, pieprz. Zupa-gulasz powinna być dość gęsta. Po jakichś 15-20 minutach gotowania pod przykryciem dodać pozostałą paprykę, ogórek konserwowy i kukurydzę. Zostawić gulasz na jakąś godzinę, żeby się przegryzł. Do gulaszu na talerzu, można dołożyć łyżkę gęstej śmietany.
W gulaszu nie za bardzo czuć rybę Wink.

Powered by phpBB © 2001 phpBB Group